Mjau

Som ni vet - eller ja de kanske ni inte vet, men jag har planer på att så småningom skaffa katt! Dvs när jag fått jobb och är nerflyttad hos Tobias, inte innan såklart. Man kan inte ha katt utan ekonomi liksom. Har tänkt på det här väldigt länge, iförsej alltid velat ha katt men mina föräldrar har aldrig velat skaffa någon :/
Nu då när jag börjar så sakterligen stå på egna ben och "vuxna" till mig, så kan det ju vara dags att äntligen göra slag i saken. Gillar både randiga, vita, grå, gräddfärgade, röda, och svartvita katter och korthåriga och långhåriga. Men det finns ju vissa färger och pällstyper osv som man fäster sig vid mer än andra. Exempelvis gillar jag vackra ögon så därför skulle min katt eller katter ha riktigt gröna ögon eller intensivt blåa. Tobias ville inte ha katt till att börja med när jag tog upp det för några månader sedan men här om dagen hade han fönstret i sovrummet vidöppet för att vädra lite och plötsligt kröp det in en katt och hälsade på. Sedan dess har han blivit lite mjukare och vill gärna ha katt. Weiii :)
Eftersom jag tycker om katter kommer jag nog ha fler än en under min livstid. Dock har jag tittat på en massa olika raser på google och blocket och jag blev förälskad i särskilt en ras. Så himla vacker som vuxna och ljuvligt söta som kattungar! Rasen heter Ragdoll och finns i colourpoint, mitted och bicolour, och fyra färgvarianter - brun, blå, choklad och lila.  Im totally in love :* Meep.

Kattungar Ragdoll:

image22
image23
image24
image25image26
image27image28

Vuxna Ragdoll:

image29image30
image31image32
image33
image34

Som sagt. Jag är kär. Ni som läser det här och ser bilderna på katterna: Erkänn, de är helt Underbara!!

Om någon är nyfiken på vad som annars händer i mitt liv så kan jag säga att det inte händer sådär jäätte mycket. Kollat på film idag med mamma och på tv, ätit god middag (pastagratäng) och knaprat salta pinnar. Sedan har jag lyssnat på musik och pratat med Tobbe några gånger i telefon. Senast för typ 2 timmar sedan - Vårt vanliga godnatt-samtal. Vet inte hur det är med honom men jag kan inte sova om jag inte fått höra att han mår bra. Han är jättesjuk med feber o grejer nu tex. Skickade hans bror till att handla förkylningsmat till honom - glass, några bananer, vaniljyogurt, juice, varma koppen soppa, c-vitamin tabletter. Det är iaf den enda typ av kost som jag lyckas få i mig när jag är sjuk. Hå hå jaja...
Nej. Nu är jag lite trött. Hade vart trevligare att säga pömsig för er som vet vad det betyder - men det är jag ju dessvärre inte. Hah. Godnatt på er ppl. Eller ja, godnatt i största allmänhet för nu tänker iaf Jag sova. Heipa! :)

Uppdatering

Hello there. Inte skrivit på ett tag, känner att det åter är dags. Informationen såhär långt: Påsken vart jätte mysig med snöiga solskensdagar ute på Svartsö och promenader, god mat, godis och Berny Pålssons senaste bok Känn pulsen slå som påskpresent från farmor. Me happy. En mysig detalj är att Tobias och min halvårsdag är passerad, söndagen den 23 mars närmare bestämt och det känns så himla skönt! Man kanske inte ska se den dagen som någonting som skall bli "avklarad" men eftersom det sägs, kanske är en myt, men det sägs iaf att många förhållanden hamnar i kris just då och i värsta fall tar slut, som det exempelvis gjorde för mig och Kevin. Exakt på vår halvårsdag till och med vilket är något skrattretande. Så jag hade all rätt av känna tvivel och rädsla den dagen. Men den förflöt smärtfritt och jag tror den skulle gjort det även om jag var med Tobias just då. Vi får fira lite nästa gång vi ses istället. Bubbel kanske? Mh-m!
Jag är väldigt trött idag. Sov "fel" igår natt, dvs jag sträckte en muskel på höger sida alldeles ovanpå revbenen vilket gör att det stramar och smärtar sådär otrevligt. Den sträckningen drabbade även denna natts sömn, och nu känns det som jag har ont lite överallt. Som tur e är jag iaf sådär någorlunda frisk annars - till skillnad från älsk som gått och blivit förkyld. Stackarn. I Wish I was there to hold you warm honey.
Hmm....jag har sprungit ut ett ex antal gånger till brevlådan för att kolla om svaret från polisen har kommit, men icke sa nicke. Det dröjer fortfarande och jag blir lite irriterad. Jag måste ju ha de där papprena och visa upp för kommunen så jag kan få det där vikariejobbet på förskola någonstanns i Järfälla. Sure sure det är inget heltidsjobb men iaf en liten summa pengar, vilket jag är i Extrem behov av. Så polisen, kan ni inte höra av er nu?
Mitt te har kallnat. Pust och stön. Min mage kurrar. Pust och stön. Jag borde duscha. Pust och stön. Fruktansvärt mycket energi det tar ifrån mig just nu att bara Leva. Jag förstår inte. Jag kanske börjar bli gammal... ehe.


image21

Btw, VNV Nation is the shiet <3!!!

Back in él Stockholmo

Det snöar ute och gräsmattan är vit. Lite tråkigt tycker jag. Hade verkligen vant mig vid det mer vår-lika vädret och jag hoppades på att det skulle stanna. Speciellt som jag ska ut på Svartsö och hälsa på farmor på fredag och stanna där under hela påsken. Inte varit där ute sedan augusti förra året tror jag. Hoppas hoppas snön är borta till på fredag! Ge mig vår, ge mig blåsippor, ge mig skriande måsar och kluckande sothöns i vassen och en och annan havsljuse som seglar över himlen. I need it. Ge mig senare sommar med alla dess möjligheter, bad och solande och glass glass. Långa promenader barfota i skogen. Blåbär, smultron och jordgubbar. Ge mig Gillöga, tågluffande, bilsemestrar och kyssar på en sandstrand. Klarblå himmel och sol sol sol!
Åhhh vad jag längtar!!!!

Kom hem från Gbg i förrgår. Tänkte åka in till storstaden någon dag, själv eller med sällskap av något slag och mysa runt. Önskvärt med vackert väder för då kan man sitta ute på någon bänk eller brygga eller gräsplätt. Jag är inte så kräsen. Önskar mig bara vår. Är det så mycket att begära?
Är sams med Tobbe igen. Vi bråkar aldrig särsklit länge även fast det var en riktigt stor grej det handlade om den här gången. Och Helt utrett är det ju inte, det ligger liksom under ytan och bubblar. Men nu är jag 60 mil ifrån honom så han kan få sakna mig tills nästa gång vi ses, vilket jag inte vet riktigt när det blir pga min dåliga ekonomi. Jag får väll försöka lura upp honom till él Stockholmo på något sätt. När han har fått nästa lön efter köpandet utav ny dator och nya möbler. Då ska han fanimej komma upp! Han har inget val helt enkelt.

Mm bakad potatis med skagenröra. Ahhh.... Varför måste allt vara så dyrt?! Men ska äta någonting nu iaf. Sitter fortfarande i min morgonrock och tofflor. Måste duscha också och om solen tittar fram, kanske en kort promenad. Måste ringa det där bemanningsföretaget idag också Söder & co heter det, ska kolla om de behöver ny personal. Osså ska jag ringa kommunen och prata med någon Inger angående vikariat på förskola. Fick tipset av min granne Eva som har jobbat på förskola i många år. Jag tror hon var dagisfröken åt min kusin också. Supertrevlig tjej. Min pappa är god vän med henne och hennes man Kjell. Jag brukade leka med deras barn när vi var mindre. Fastän de är yngre än mig. Fanns en del barn runt här i området förut men jag har alltid lyckats vara äldst. Lekte med en tjej förut när jag var...vad kunde jag vara, typ 10-11 år kanske, som hette Katarina tror jag. Såhär i efter hand har jag förstått att hon var första tjejen jag blev kär i eller drogs till. Fast det insåg jag ju inte då. Men hon var väldigt söt. Jag undrar vad hon gör idag. Hon bodde inte här så värst länge. Vi brukade leka häst haha :p Jag skulle alltid spela kille i alla lekar. Det var också en sån där konstig grej jag hade för mig. Spelade jag människa i en lek så var jag alltid tjej men om vi lekte hundar eller något annat i form av ett djur så ville jag alltid vara kille. Haha.

Fan vad mycket skit man kan skriva ihop som egentligen inte är sådär jätte intressant att läsa. Dock är det skönt att få skriva av sig. Det liksom drar i mina fingrar när jag inte fått skriva på länge med penna och papper eller på tangentbordet. Ska börja brevväxla med Emsi igen för kul skull. Gjorde mycket sådant förut och hade iaf 3 brevvänner en gång i tiden. Saknar det faktiskt. Alla söta små kuvert och olika färger på brevpapper. Och glädjen när man kom hem från skolan och hittade ett nytt brev i lådan. Känslan var grymt upplyftande, speciellt om man haft en dålig dag. Under mobbingtiden brevväxlade jag varje dag med min kompis Madde (vi gick i lågstadiet tillsammans och har varit vänner sedan dess) och det hjälpte så jäkla mycket när jag var ledsen och blåmärkena eller orden de spottade i ansiktet på mig kändes inte lika mycket. Vill börja igen! Japp, Det ska jag göra! :D Får börja med Emsi. Inte lika roligt att skicka brev till folk som bor nära. Emsi bor i Halmstad så det är perfekt.
Nu ska jag läsa lite bok. Gosh jag älskar verkligen bokrean varje år.
Det är underbart för en läsmal som jag! Heijpa ^^

image18

image19

image20

Just like a pill

Jag älskar dig. Gör inte såhär. På ytan är vårat förhållande underbart och jag har en underbar pojkvän, Du Är en underbar pojkvän. Men jag orkar inte mer. Det under ytan kryper upp till verkligheten och jag vågar aldrig stå på mig och säga ifrån eller prata allvar med dig för jag är så fruktansvärt rädd att förlora dig!
Men nu har jag sagt ifrån. Nu har jag pratat allvar och vi ska diskutera allting ikväll.
Och jag fasar för det värsta.


Kyss

den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna.


<3

Nämen!

MOD - 
Det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna, möta kära frun i hallen som håller en kvast i högsta hugg, och stillsamt fråga: Städar du eller ska du bara ut och flyga? 
  
STAKE - 
Det är att komma hem klockan 3 på natten efter en sen kväll med grabbarna, läppstift på kragen, möta en galen fru i hallen, helt lugnt daska henne i rumpan och säga: Nu är det din tur tjockis!

image17

Oberörd

Kall. Varm. Kanske någonting mitt emellan. Ni kan i alla fall inte nå mig här. Inte riktigt. Nästan inte alls. Jag förblir oberörd och koncentrerar mig på de ljusa i mitt liv, inte för ljust man kan ju bländas, utan sådär lagom ljust. Det mörkare eller till och med svartare skuggorna i hörnen, dom blundar jag för. De är som damm och damm kan städas undan...
Glasbiten i foten är i varje fall ute, åtminstonde en bit av den. Det regnar och är kallt och ruggigt här. Hade huvudvärk sedan jag vaknade igår som sedan blev värre under dagen pga en del händelser... Nåra alvedon dämpade det hela och en tupplur i två timmar. Det blev jag senare störd av eftersom min nattsömn blev sådär. Låg och tittade på Tobias. Rörde vid hans hud och hår och mun. Vred och vände på mig. Låg på mage, på rygg, på höger sida, på vänster sida, nära, långt ifrån etc. Somnade väll tillslut runt 3 ungefär. Jag vet inte riktigt, kollade inte på klockradion eftersom den står på bordet på Tobbes sida av sängen, och därför måste jag böja mig över honom för att kunna se de rödalysande siffrorna, och jag ville inte väcka honom så jag lät bli..
Ska fortsätta söka jobb idag, ta vid där jag slutade igår. Finns ju en hel del på ams att bläddra igenom och läsa för att senare komma fram till om man ska söka dom eller inte. Jag var på sida 43 igår tror jag, så det är väll bara fortsätta därifrån tills alla jobben är igenom lästa. Och samma sak nästa dag och dagen efter det och dagen efter det....
Men jag förblir oberörd. Jag läser och läser tills ögonen nästan tåras, dricker mina koppar te eller kaffe och kanske äter någonting om jag får tid till det. Det är viktigt att de hör av sig snart, att jag får gå på inte en - utan flera arbets intervjuer och senare se ett positivt resultat. Då vet jag att det jag kämpat för har varit värt någonting! Jag måste bara nå dit. Jag kan ju. Jag vet ju det. Det är extra viktigt att få jobb nu.
1. Jag har ca 400 kr kvar på kontot.
2. Har knappt råd att åka buss.
3. Har deffinitivt inte råd att pendla mellan Gbg och Sthlm.
4. Vill inte behöva be mina föräldrar om pengar.
5. Kan ju inte äns ta en fika i stan med exempelvis Johanna.
6. Har inte råd med cigaretter (vilket kanske är bra...)
7. Vill inte vara som Tobias ex flickvänner - utan ekonomi. Jag vill inte leva på honom.
8. Man blir hemskt deprimerad utan stabil ekonomi :/
9. Behöver nya kläder av olika plagg.
10. Utan pengar - ingen framtid, dvs inga framtidsplaner what so ever - kan bli uppfyllda.


JAG MÅSTE HA ETT JOBB!

image14

image15
Jag vill ha sommar. Jag vill tillbaka och andas skärgårdsluften.

Are time is running out



Bury it 
I won't let you bury it
I won't let you smother it
I won't let you murder it

But our time is running out
But our time is running out
You can't push it underground
You can't stop it screaming out

I wanted freedom
Bound and restricted

How did it come to this?

Muse - Bliss


Starlight

Jag har en glasbit i foten. Jag orkar inte göra frukost/lunch så jag livnär mig på jordnötter. Jag fryser om mina händer och jag är för lat för att ta på mig något bättre än det jag sov i inatt. Måste köpa tamponger men kan inte stödja på foten så Tobias ska göra det till mig efter jobbet. Mina p-piller är slut så pappa postar en p-karta till mig idag, så den bör vara här imorgon.
I lördags bakade älsk och jag morotskaka (perfekt resultat ^^) och på söndan kom hans vän Erik förbi och vi tittade på två filmer i rad och åt god mat som Erik lagade åt oss. Hemma gjord potatissallad är mums! Det blev dessvärre en massa disk som ingen orkade ta hand om vilket betyder att jag måste diska idag och leka hemmafru igen. Yesyes. Man kan ju gnälla för mindre... Jag fortsätter att fundera på Om jag ska tatuera mig, När jag ska tatuera mig och Var jag i sådana fall ska ha den. Vill gärna ha två men vet inte vilken jag ska börja med. Det står i alla fall mellan två objekt. Bilden på skogsalven och en till:
image13
Denna tycker jag är skithäftig och väldigt fin! Skulle passa bra på skulderbladet men även på låret eller vid höften. Får se hur det blir. Jag har i vilket fall som helst inte råd nu så jag kan lämna det ämnet så länge. Men jag återkommer var så säker!!


Bråket med mamma är över och det är rätt stillsamt mellan mig och resterande familjemedlemmar. Det känns skönt. Tobias och jag verkar befinna oss på rätt bana och förutom glasbiten i foten så verkar allting kunna lösa sig till det bästa. Jag låter som en harmonisk japan - jag känner mig nästan som en, haha. Dock kommer jag aldrig lära mig tycka om varken sushi eller chie-te! Här är det blodig biff och pommes som gäller och gärna några öl till ;)
She's the man!

Hysteria

You're something beautiful
A contradiction
I wanna play the game
I want the friction

image12

It's holding me, morphing me
And forcing me to strive
To be endlessly cold within
And dreaming I'm alive

Cuz I want it now
I want it now
Give me your heart and your soul
I'm not breaking down
I'm breaking out
Last chance to lose control

And I want you now
I want you now
I feel my heart implode
And I'm breaking out
Escaping now
Feeling my faith erode


Den vackra bilden är för övrigt en önskan på min framtida tatuering. Vill ha den på höger skulderblad, ej i färg utan svartvit. Min smärt tröskel är ganska så låg och den här kommer ju kräva en hel del arbete. Men... har hört av bland annat en gammal vän Erik, att huden domnar efter ett tag och man vänjer sig. Borde det inte göra mindre ont om det är en ofärgad tatuering? Keine anung. Jag vill ha den i alla fall. Vill man va fin får man lida pin! Ellerhur.

Blandsaft

Vad fel man kan tro om människor. I ena stunden tror man sig veta hur de tänker och i andra stunden är allting borta. Kom & hugg mig i ryggen flera gånger med en kniv, jag ska stå emot att grimasera. Jag känner ingenting. Jag biter ihop. Prova igen. Mm det känns men jag känner det ändå inte. Vill inte känna, står emot. Sluta hugg då!?


Från en natt full med tankar och skruvande hit och dit i sängen och slutligen somna kallsvettig runt 3 - Till att vakna med solen bländande ljus utanför fönstret och blåklintsblå himmel.
Det borde ju betyda att bättre tider är på väg. Jag tar det i alla fall som ett gott tecken och ska fira det hela med en promenad. När jag har stoppat i mig någonting och druckit te och klätt på mig lite varmare kläder - Då ska jag ut. Helt vindstilla är det dessvärre inte, det hade vart trevligt. Sitter och dricker blandsaft och lyssnar på låt efter låt med No doubt på youtube. Fan vilka minnen. Johanna och jag brukade yla i kapp till Underneath it all och kravla runt som två fjortisar. Det var tider det. Vore det inte skönt att återvända dit? Bara för en dag? Jag ska bara packa så kommer jag! Fixar du tidsmaskinen då? Bra. Here I come!

Pratade med farmor i telefon för en liten stund sedan. Vi diskuterade påsken och vilka som ska ut till henne på Svartsö och hur många vi blir i år och om Tobbe får följa med osv osv osv. Hon och jag har en del planer men de är hemlighetsstämplade för tillfället ^^ Vore mys dock - 4 dagar i skärgården med förhoppningsvis vackert väder. Måsarnas skri, kluckande vågor, lukten av salt, solvarma katter. Det är min harmoni, friska andetag. That I will need.

image6

Im like trapped in a box.

image7


Dedicated to you Johanna :)


Nu har jag en blogg!

Hej alla ni som har hittat hit!

Japp..också jag har gått med i mängden. Brukar annars skriva dagbok på Helgon.net men nu finns jag alltså även här. Underbara Eliana har gjort designen och jag tackar och bugar :)

Vem är då jag. Jag heter Angelica och är 19 år, fyller 20 i december. Bittert värre eftersom jag med andra ord måste vänta tills det blir vinter och kallt igen och just nu börjar det preciiis bli vår. Heh vadå ironiskt läge.
Befinner mig hos min 5 år äldre pojkvän Tobias i vackra Göteborg. Jag är egentligen hemstadd norr om Stockholm så det är ca 60 mil mellan oss. Hitills har det fungerat och de håller vi tummarna för att det fortsätter göra.
Bla bla bla.. allt detta vet ju redan ni som känner mig och det är antagligen bara ni som kommer läsa den här bloggen, OM någon finner intresse i att läsa den i huvud taget dvs. Men jag skriver väll också mycket för min egen skull. Det har alltid varit lite av en terapi för mig.

Idag har jag träffat Elin. Vi satt och pratade i timmar och drack kopp efter kopp med kaffe, rökte på ballkongen (Tobbe hävdar att det är en ballkong medans jag ser den som en terass men okej, för hans skull då...) osså har jag bakat en jättefin tårta! Fuskade lite med att köpa färdiga tårtbottnar men den blev superfin och jag hoppas den är god. Vit grädde och täckt med massa geléhallon! De ni! ^^ Spontansaker är roliga att göra, speciellt när man har sådär långtråkigt och hjärntorka. Då är det bra med spontana idéer. Aja...Elin åkte hem för en liten stund sedan och Tobbe kommer hem från jobbet strax efter kl 17. Innan dess ska jag diska (jätteroligt men de måste ju göras.) Sedan ska han få kaffe och tårta! Jippe! Vi har haft det lite knackligt inatt osv....så det här är för hans skull.... <3

Börjat hamna i små gropar och svackor igen. Så rädd för att åka ner i någon destruktiv känslostorm, jag vill Verkligen Inte trilla dit igen. Den delen av mitt liv vill jag bara lägga bakom mig och blunda för. Jag är bara så förbannat trött på känslan av otillräcklighet när det enda jag vill är att räcka till för alla parter. Både vänner, familj och pojkvän. Varför måste det vara så svårt? Om allting vore en dans på rosor så vore iaf jag så mycket nöjdare, hopplöst bortskämd javisst, men fan vad underbart...

It should be easy -
Well, it never is with you


image4

image5

RSS 2.0